Technologies ModyfGids technologie

 

Bepaalde producten maken gebruik van textieltechnologieën. Niet iedereen is bekend met deze technologieën. Om zeker te zijn dat u de juiste artikelen aanschaft, adviseren we u om de technologiegids te raadplegen. Dan hebben deze technologieën binnenkort geen geheimen meer voor u...

cordura

CORDURA®

CORDURA® is een synthetische stof die bekend staat als stevig, maar ook ademend en licht is. Hij biedt optimale stijtage-bestendigheid en daarmee is het een onmisbare stof voor werkkleding van superieure kwaliteit. De stof droogt snel en is zeer slijtbestendig (drie keer meer dan nylon en twintig keer meer dan katoen). CORDURA® biedt dus een kwaliteitsgarantie als het verwerkt is in een werkbroek of veiligheidsschoen bijvoorbeeld.

flexitec

FLEXITEC®

Meerdere studies hebben aangetoond dat traditionele zolen vervormen naarmate de schoenen slijten. Ze zakken in en krijgen een halve buisvorm, gelijkend op een dakgoot. Deze vervorming kan leiden tot een vermindering van het comfort en kan bovendien een schadelijk effect hebben op de gezondheid van de voeten en de rug.

De FLEXITEC®-technologie verhindert eenvoudig de vervorming van de zool. Het stabiliseert de voet en zorgt voor een optimale verdeling van het gewicht in de werkschoen. Uw houding zal natuurlijker worden en uw gewrichten, voeten en rug blijven zo gespaard.

sympatex

SYMPATEX®

De SYMPATEX®-technologie is een membraan met een hoge waterdichtheid. Deze technologie, die zowel winddicht als ademend is, wordt beschouwd als de beste bescherming tegen water en wind. Het membraan is met een dikte van 5 micrometer (0,005 millimeter) erg soepel en ultradun. De SYMPATEX®-technologie is dus onmisbaar voor een water- en winddicht kledingstuk of schoen.

modytex

MODYTEX®

MODYTEX® is een bekleding die door Würth MODYF is ontwikkeld voor de waterdichtheid van veiligheidsschoenen en werkkleding. Afhankelijk van het toepassingsgebied zijn de producten dus waterdicht op lange termijn en behouden ze een ademende kwaliteit, zodat u profiteert van optimaal comfort. Ontdek deze technologie bij hoge hydro Modytex veiligheidsschoenen.

oeko-tex

OEKO-TEX®

OEKO-TEX® is in strikte zin geen technologie. Het betreft een officieel label dat garandeert dat er geen enkel product dat schadelijk is voor het lichaam of het milieu in de kleding is verwerkt. OEKO-TEX® is het eerste label dat garandeert dat het gebruikte textiel gezond is voor lichaam en milieu. Ontdek bijvoorbeeld het assortiment JOB+ werkshirts met Oeko-Tex certificaat.

stretch

STRETCH®

STRETCH® is materiaal dat is opgebouwd uit textiel en elastaan. STRETCH® staat bekend om zijn elasticiteit die kleding extra comfort biedt. Het past zich ook eenvoudig aan elke pasvorm en silhouet aan. Ontdek ons volledige aanbod werkkleding STRETCH® en high resistance STRETCH

softshell

SOFTSHELL®

SOFTSHELL® is textiel dat over het algemeen is samengesteld uit een membraan van 2 of 3 lagen. SOFTSHELL® combineert diverse kenmerken. Het textiel is functioneel, aangenaam, ademend en wind- en waterdicht. Over het algemeen wordt het gebruikt voor werkjacks, ideaal in het tussenseizoen.

vibram

VIBRAM®

VIBRAM® is een zool die is gemaakt met een speciale rubberen samenstelling voor optimale grip. De VIBRAM®-zool wordt gebruikt voor wandel- en bergschoenen en specifieke werkschoenen.

ripstop

RIPSTOP®

RIPSTOP®-stof is synthetisch materiaal dat gemaakt is met behulp van een speciale weeftechniek. Door dit proces krijgen stoffen een ruitjesstructuur en dit maakt de stof steviger en bestendiger tegen scheuring. Uw werkschoenen slijten daardoor minder snel en zijn bestand tegen scheuren. RIPSTOP® met PU- en PVC-laag is volledig waterdicht en biedt goede bescherming tegen slijtage en vlekken. Ontdek het werkjasje One gemaakt van Ripstop-stof

3M

SCOTCHLITE 3M®

Scotchlite is een officieel merk van 3M® . Het heeft hoofdzakelijk betrekking op de reflecterende strepen die aanwezig zijn op bepaalde werkkleding. Met deze strepen ben u goed zichtbaar op elk moment van de dag. Om uw zichtbaarheid en veiligheid te garanderen vindt u de SCOTCHLITE 3M® strepen op bepaalde Würth MODYF kleding zoals lichtgevende parka's.

 
ajax